Selecteer een pagina

Professioneel spreker

Inspiratie & Motivatie

De afgelopen tien jaar heb ik wereldwijd aan diverse expedities deelgenomen en vaak snelle beslissingen moeten nemen, afwegingen gemaakt, mijzelf moeten herpakken en plan B moeten volgen als plan A niet meer mogelijk bleek. Ik heb voor bergkloven gestaan en mij echt afgevraagd: “Ga ik door of ga ik terug?”

Ook in het zakenleven heb ik door de jaren heen vrijwel identieke beslissingen genomen. Denk aan het bepalen van een aanpak oftewel strategie, denk aan het maken van een inschatting of risicomanagement. De start van een bedrijf in Amerika. Uitbreiden of juist saneren. Steeds weer het bepalen van ‘Make or Buy‘ en ‘Go or No Go’. Belangrijke beslissingen, betekenisvolle momenten.

Laat je inspireren en enthousiasmeren. Het prachtige foto en filmmateriaal van de spannende momenten tijdens mijn avonturen motiveren je al snel om jouw situatie daarop te projecteren.

Laat mij je meenemen op het avontuur van zakendoen en klimexpedities.

Arnaud fungeerde als onze voorklimmer voor de Seven Summit expeditie bij onze Carstensz United by Fire Expeditie 2015 in Papua. Wij zijn uiterst tevreden over zijn uitzonderlijk professionele aanpak en uitzonderlijke positieve Team spirit, in uiterst moeilijke omstandigheden in een land dat zeer moeilijk te bereizen is. Van de 6 klimmers bereikten 5 de top. Iedereen keerde veilig terug naar het basis camp.

 

Johnny Peeters, Zaakvoerder OCEANIC EXPEDITIONS

Arnaud de Wilde was te gast bij onze vereniging alwaar hij op een bijzonder boeiende en passionele manier de zaal in vervoering bracht met het relaas van zijn beklimming in de jungle van Papoea.

Wim De Backer
Secretaris Tisseltse Bergsportvrienden

Na de boeiende presentatie over zijn tocht vroeg ik Arnaud wat het klimmen hem geleerd heeft. “Omgaan met een nieuwe werkelijkheid”, antwoordde hij. “Steeds een nieuw dal, een nieuwe uitdaging. Je weer aanpassen … daar gaat het om”. Dit raakte me en ik gebruik dit nu regelmatig als metafoor in mijn werk als psycholoog. Want ook in het gewone leven moeten we ons steeds weer aanpassen aan ‘nieuwe werkelijkheden’ die zich voordoen. daar flexibel mee omgaan is de kunst!

Yèrma van Egeraat, Metis Psychologie.