Selecteer een pagina

Wim De Backer

Mensen omschrijven mij als een familiemens en noemen mij vervolgens in één adem avonturier, expeditie klimmer, levensgenieter en beveiligingsexpert. Ik heb van nature een drang om te ontdekken en grenzen te verleggen. Ik ben altijd nieuwsgierig, ga graag in gesprek, wil altijd weer nieuwe en interessante mensen ontmoeten en afgelegen of bijzondere plekken ontdekken. Een berg beklimmen in de afgelegen Australische Alpen, een bungee jump in Zambia of een topje meepakken in Vietnam. Dat is wat mij bezig houdt. 

Ik werk al ruim 18 jaar voor Securitas België. Ik streef voortdurend naar vertrouwen en teamspirit, zodat wij als ploeg optimaal kunnen functioneren. Als beveiligingsmedewerker heb ik een expertise opgebouwd die mij steeds weer in staat stelt veiligheid voorop te stellen. Dat aspect gebruik ik tijdens al mijn werkzaamheden, maar vooral ook tijdens het expeditie klimmen. Vertrouwen, samenwerken en veiligheid zijn cruciaal en belangrijke voorwaarden om doelstellingen te halen als bergbeklimmer.

Samen met mijn expeditie partner Arnaud de Wilde beklim ik de mooiste en hoogste bergen op alle continenten. We begeleiden projectteams, managers en directieteams, maar vooral nieuwsgierige en leergierige mensen. Als ervaren expeditie klimmer verzorg ik samen met Arnaud het Kilimanjaro Experience programma voor klimmers en avonturiers in spe.

Ik woon in Sint Niklaas, België. Ik ben getrouwd met Esther en samen hebben we twee schatten van dochters.

Wil je meer weten over mij, bezoek dan mijn website.

Keep exploring!

Wim