Arnaud steunt

Zara Charity

ZARA Charity zorgt voor basisbehoeften voor mensen in Tanzania die dat niet zelf kunnen en een steuntje nodig hebben.

 Zo spelen ze een belangrijke rol in de ondersteuning van lokaal onderwijs aan kinderen en de economische ontwikkeling van kwetsbare leefgemeenschappen, zoals wezen, de Maasai vrouwengroep en mensen met een heel laag inkomen, zoals dragers die keihard werken op Afrika’s bekendste berg, de Kilimanjaro. Bij ZARA Charity weten ze wat er lokaal speelt en zo komt de hulp dus ook lokaal heel goed terecht.

 Wil je meer weten over deze projecten? Kijk dan eens op de site van ZARA Charity. Het zal de menen goed doen en u een goed gevoel geven. Bedankt!

 Zara Charity is een NGO (Non Governmental Organization), opgericht in 2009 volgens de “non-government organization act 2002 section 12(2) of Act no.24”

Meer van mijn persoonlijke doelen zien?

Lees meer over Arnaud

Joy For Children

In 2010 organiseerde ik een vier mans expeditie naar de Kilimanjaro. Met haar top op 5892 meter is de Kilimanjaro een serieuze berg en ook nog eens de hoogste van Afrika. Tijdens expedities ontstaat er letterlijk ruimte om je heen doordat je steeds hoger klimt en steeds verder kunt kijken. Er ontstaat ook steevast figuurlijke ruimte, ruimte om na te denken, te overwegen wat echt leuk en belangrijk is, met jezelf af te spreken om straks te doen wat je altijd al had willen doen en ook is er ruimte voor nieuwe vriendschappen.

 Ik klom met Paul, mijn klimmaatje van toen en Jan en Hans, die Paul hadden leren kennen doordat ze regelmatig in zijn winkel kwamen. Tijdens de tocht leerde ik Dick de Vos beter kennen. Dick had zijn bedrijf verkocht en wilde heel graag iets terug doen, iets goeds, want het leven had hem goed gedaan. Zo ontstond Dick’s Joy for Children.

 Joy for Children helpt kansarme kinderen in De Derde Wereld. Op 1 januari 2008 startte Dick in India met het geven van zorg aan 100 kinderen, verdeeld over vier centra. Inmiddels zijn een zestal zorg- en onderwijscentra operationeel. In deze centra voorziet Joy for Children de kinderen van kleding, voeding, onderwijs en medische zorg. Tevens zorgt de stichting voor goede sanitaire- en watervoorzieningen. Het aantal kinderen waar Joy For Children hulp aan biedt is inmiddels gegroeid naar ruim 500.

 Al het geld dat binnenkomt wordt volledig besteed aan de kinderen, de docenten en de mensen die in de centra werken. Alle organisatie eromheen is vrijwilligerswerk. Hierdoor blijft er niets aan de ‘strijkstok’ hangen. Elke cent komt zo bij de centra en de kinderen terecht.

 De hulpbehoefte is groot. Zonder de continuïteit uit het oog te verliezen werken ze aan constante uitbreiding en verbreding van alle activiteiten. Dit alles is alleen mogelijk met steun van donateurs. Mocht u net als ik Joy for Children willen steunen, klik dan hier en word donateur. Het zal de kinderen goed doen en u een goed gevoel geven. Bedankt!

Chat openen
1
Hallo, waarmee kan ik je helpen?