Het volgende avontuur

Kilimanjaro – naar het dak van Afrika

Afgelopen december ging Arnaud opnieuw naar Tanzania voor de begeleiding van een Kilimanjaro-Experience team naar het dak van Afrika, de Kilimanjaro. Het is geen technische beklimming, maar een prachtige trekking. Hoewel velen het een ‘wandel-berg’ noemen, is het zeker geen ‘walk in the park’. Met haar top op 5895m hoogte is de Kilimanjaro ruim een kilometer hoger dan de hoogste top in de Alpen. Het is de hoogste berg in Afrika. Een goede voorbereiding, de juiste route met voldoende acclimatisatie en een goed team, zijn de sleutel tot succes. De beklimming was succesvol.

In november en december 2024 gaat Arnaud opnieuw naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen. Er gaat een volledig voorbereidingstraject aan vooraf. In de groep met ‘losse’ individuen, krijgen we langzaamaan verbinding en worden we een hecht team. Er is nog plaats, dus jij kan mee. Er is ook ruimte voor privé groepen of personen in andere maanden van het jaar. Interesse? Stuur een berichtje via Contact – Arnaud de Wilde. Dan stuur ik jou informatie, geheel vrijblijvend natuurlijk.

Denali – naar het dak van Noord Amerika

In mei 2024 gaat Arnaud naar Alaska. Het doel is het dak van Noord-Amerika. De hoogste berg van Noord-Amerika heet Denali, vrij vertaald in de oude streektaal “The High One”. Het is een van de beroemde Seven Summits. Met haar 6194m hoge top is Denali zeker niet de hoogste berg ter wereld, maar door velen wordt het wel als de koudste berg ter wereld ervaren. In het hoge noorden van Alaska waar de poolwind vrij spel heeft kan het zomaar min 40 graden Celcius worden. Nadat een bus pilot je heeft gedropt op de gletsjer aan de voet van Denali, is het nog een heel eind klimmen naar de top. Van begin af aan loop en klim je met je slee met al je spullen ruim 2 weken over enorme gletsjers en dat is niet zonder gevaar. Elk jaar gebeuren er vele ongelukken, soms met fatale afloop. Toch kiest Arnaud voor een eigen team in plaats van een commercieel team met gidsen. Zelf alles organiseren en zelf sturing geven aan het proces heeft zijn voorkeur. De top is belangrijk, maar de reis des te meer. Zodra het nieuwe avontuur start, wordt “Volg Arnaud live” geactiveerd. 

Navigatie - Het volgende avontuur

Navigatie

Communicatie  - Het volgende avontuur

Communicatie

Techniek  - Het volgende avontuur

Techniek

Chat openen
1
Hallo, waarmee kan ik je helpen?